Massage
 
Sportmassage
Massage is van oudsher al een veel toegepaste methode voor therapie.
Sportmassage zorgt voor een verhoogde doorbloeding waardoor afvalstoffen uit de spieren sneller afgevoerd kunnen worden en voedingsstoffen beter opgenomen kunnen worden. De coördinatie wordt verbeterd, waardoor de kans op letsel en ongevallen verkleind worden. De spieren zijn beter bestand tegen grote krachten die er tijdens het sporten of dagelijkse activiteiten op uitgeoefend wordt. Sportmassage kan voor iedereen geneeskrachtig werken zoals bij teveel spierspanning, vermoeide benen door sporten of dagelijkse activiteiten.
Sportmassage kan als een stimulerende of sederende (ontspannende) massage worden toegepast. Bij een stimulerende massage zal meer druk uitgeoefend worden dan tijdens een sederende massage.
 
Ontspanningsmassage
Een ontspanningsmassage is een goede manier om uw lichaam en geest volledig te laten ontspannen met een weldadige en verfrissende uitwerking, zowel fysiek als psychisch. Uiteindelijk is de ontspanningsmassage bedoeld om los te komen van de dagelijkse stress in lichaam en geest, zodat het lichaam weer ervaart hoe het aanvoelt om ontspannen te zijn.
Een ontspanningsmassage ontspant de spieren, maakt spieren, pezen en gewrichten soepeler, verbetert de bloedsomloop van de spieren en stimuleert de afvoer van het lymfevocht, waardoor ook de afvalstoffen het lichaam sneller verlaten.
 
Hotstone massage
De Hotstone massage, gebaseerd op een eeuwenoud ritueel waarbij vulkanische stenen een belangrijke rol spelen, geeft een verzachtende en ontspannende werking op spieren, lichaam en geest.
 
De techniek van Hotstone massage bestaat al duizenden jaren. Er wordt gebruik gemaakt van warme stenen om een effect op het lichaam en geest te creëren en is heerlijk om te ondergaan. De combinatie van therapeutische warmte van basaltstenen en de diepe werking van de aromatische oliën resulteert in een verzachtende en diep ontspannende werking op spieren, lichaam en geest. Het resultaat is onmiskenbaar: de geest is ontspannen, de bloedcirculatie verbeterd en de spanning in de spieren verminderd.
 
Hot- Coldstone massage
Bij een Hot- Coldstone massage wordt afwisselend gebruik gemaakt van warme basaltstenen en koude marmerstenen, voor een zeer aangenaam en rustgevend effect en vernieuwde energie.
 
De warme stenen zorgen ervoor dat bloed- en haarvaten zich verwijden, de bloedsomloop verbetert en afvalstoffen beter uit het lichaam worden afgevoerd. De koude stenen die daarna worden gebruikt zorgen ervoor dat de bloedvaten zich weer vernauwen.
De afwissling van warm en koud zorgt voor een diepe ontspanning van lichaam en geest. De Hot- Coldstone massage is zeer geschikt bij klachten als: vermoeide benen, spierpijnen, rug- en nekklachten, verminderde doorbloeding, vermoeidheid en hoofdpijnklachten. Na deze heerlijke massage zult u zich weer ontspannen en vol energie voelen.
 
Voetreflexzone massage
De stimulatie van reflexpunten geeft in de corresponderende organen en weefsel een betere doorbloeding, afvoer van afvalstoffen via het lymfesysteem en balanceren van het meridiaan stelsel. Op deze manier wordt het zelf genezend vermogen van het lichaam ingeschakeld. Dit geeft de meest natuurlijke vorm van herstel.
Tijdens een voetreflexzone massage wordt het lichaam ertoe aangezet om afvalstoffen los te maken en uit het lichaam te verwijderen. Dit gebeurt door stimulering van bijbehorende reflexpunten op de voeten. Wanneer het lichaam niet meer gewend is om een bepaalde afvalstof op te ruimen, en doordat deze afvalstoffen nu in het lichaam terechtkomen, kan het zijn dat er na de behandeling bijwerkingen optreden. Iedereen reageert anders op een behandeling, dus het kan zelfs zo zijn dat er geen bijwerkingen optreden.
 
Onze behandelingen bestaan uit:
 
- Ontspanningsmassage
15 min.
30 min.
40 min.
60 min.
 
- Hotstone massage / Hot- Coldstone massage
15 min.
30 min.
40 min.
60 min.
 
- Voetreflexzone massage
45 min.
Disclaimer
© 2008-2020 Nicole Schoonheids-& Pedicuresalon. All rights reserved.